Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi

YAKINCA MAH. KENAN IŞIK1 CAD. NO2/3 YEŞİLYURT / MALATYA
Vizyon
Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını, Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemi kullanma gerekliliğini kavramalarını, Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini. Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
Üniversite sınavları, Tübitak olimpiyat ve proje yarışmalarında Türkiye derecelerimiz bulunmaktadır. Bunun dışında il genelinde yapılan Futsal turnuvalarında ve yarışmalarda derecelerimiz vardır.
Doğalgaz Merkezi Isıtma
İngilizce - Almanca
Erkek ve kız pansiyonumuz mevcuttur. (48+48 kapasiteli)
Ulaşım
Toplu taşıma (Otobüs, Minibüs, Okul Servisi). Okulumuz Yakınca mahallesinde bulunmaktadır. 2A ve 152B numaralı belediye otobüsleri ile Yakınca özel halk otobüsleri ve minibüsleri okulumuzun önünden ve yürüme mesafesinden geçmektedir.
Servis Bilgisi
Okul Aile Birliğimizin 19.09.2022 tarihinde sözleşme imzaladığı Osmanlı Taşımacılık isimli şirket aracılığı ile servis hizmeti sunulmaktadır.
Yakınca Mahallesi Kenan Işık_1 Caddesi No:2 YEŞİLYURT/MALATYA
11 Km
Kontenjan Bilgileri
Bakanlığımız tarafından genel olarak okulumuz için her yıl 4 şubede toplam 120 öğrenci kontenjanı verilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
LGS Sonucu okulumuza yerleşen öğrencilerimizin taban puanları: 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı: 424,02 (%0,95) , 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı: 481,36 (%0,88) , 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı: 457,66 (%0,80) , 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı: 474,72 (%0,73)
Okulun Sınav Başarı Durumu
Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu Türkiye çapında ilk 10.000 içinde yer almaktadırlar. Örneğin 2014 YGS sınavında Oğuz TÜRKYILMAZ, 2016 LYS sınavında İbrahim Ethem HAMAMCI, 2020 LYS sınavında Özge Dilay ÖRÜM Türkiye 1.si olmuştur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Yerleşme Oranları: 2019 Yılı: %68 , 2020 Yılı: %62 , 2021 Yılı: %59 , 2022 Yılı: %76
Sportif Etkinlikler
Okulumuz pek çok branşta spor kulübümüz aracılığıyla sportif etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Yerel ve ulusal düzeyde yapılan birçok spor etkinliğinde öğrencilerimizin dereceleri bulunmaktadır. Başarının olmazsa olmazı olarak gördüğümüz sportif etkinlikler okulumuz tarafından ciddi şekilde desteklenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Her yıl Tübitak tarafından düzenlenen bilim olimpiyatlarına, araştırma projeleri yarışmalarına ve bilimsel içerikli yarışmalara öğrencilerimiz katılmakta ve dereceler almaktadırlar.
Proje Çalışmaları
Her yıl ülke çapında yapılan proje yarışmalarına öğrencilerimiz katılmaktadırlar. 2022 Yılında Teknofest Turizm Teknolojileri alanında öğrencilerimiz Türkiye 1.si olmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda Erasmus+ projesi kapsamında her yıl yurt dışı hareketliliği yaşanmaktadır.