Bir Destandır Çanakkale

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü münasebetiyle okulumuz tarafından bir anma töreni düzenlendi..

Okulumuzda Tarih Öğretmenimiz Bülent Demir ve Müzik Öğretmenimiz Münire Gültekin tarafından öğrencilerimize yönelik şiirler, konuşmalar, oratoryo ve müzik gösteriminden ibaret bir anma programı gerçekleştirildi. Çanakkale´de yaşananların sadece bir savaştan ibaret olmadığı, İslam coğrafyasının tümüne yönelik bir girişim olduğunu, günümüzde aynı faaliyetlerin sinsice sürdürülmeye devam edildiği, bu sebeple Çanakkale ruhunun her zaman için toplumumuzda egemen kılınmasına yönelik ilave çalışmaların yapılması gerektiği belirtildi.

Okul Müdürümüz Vahap Yıldız yayınladığı mesajda;

Çanakkale, imanın karşısında maddi gücün dize geldiği, imanın küfre, hakkın batıla, haklının haksıza karşı zaferinin perçinlendiği yerdir. Çanakkale, kuzeyden güneye, doğudan batıya nice vatan evladının mukaddesat uğruna omuz omuza şehadete koştuğu yerdir. Çanakkale, İstiklal Şairimiz merhum Âkif'in; Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi dizelerinde ifade ettiği gibi şehadetin destanlaştığı, bir milletin Allah aşkı ile şahlandığı yerdir.

Bizim için bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi'ni bugün millet olarak elbette kutlayacak ve anlatmaya devam edeceğiz. Ancak bizler, Çanakkale'yi ve diğer zaferlerimizi sadece belirli merasimlere indirgeyerek ecdadımızın başarılarıyla övünüp kalamayız. Zira aslolan bu başarılardan büyük dersler ve ibretler çıkarıp bugünümüzü ve geleceğimizi bu zaferlerin ışığında inşa etmektir.

Bugün bizlere düşen asıl görev, Çanakkale'nin o muazzam ruhunu iyice idrak etmektir. Geçmişten günümüze nice hain teşebbüse rağmen yok olmayan bu ruhu nesilden nesile aktarmaktır. Toprak altında medfun bulunan, lakin hala diri olan aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmaktır. Onların uğruna canlarını feda ettikleri yüce değerlere sımsıkı sarılmaktır. Zira cennet kokulu bedenlerini göremesek de, seslerini işitemesek de şehitlerimiz, bizden bunu istemektedir.

Vahap Yıldız; canını vatanı, milleti için Allah yolunda feda eden; varlığını varlığımıza, izzet ve onurumuza adayan bütün şehitlerimize rahmet diledi.

Bundan bir asır önce kahraman ecdadımız, bütün dünyaya "Çanakkale Geçilmez" diye haykırdı. Onlar, dini için, vatanı için kanlarını ve canlarını feda ettiler. Şehadet şerbetini içtiler, o yüce mertebeye eriştiler. Milletimizin haysiyet ve onurunu müdafaa ettiler. Mabetlerimize namahrem eli değdirtmediler. Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızın susturulmasına müsaade etmediler. İmanlarıyla, cesaretleriyle ve fedakârlıklarıyla büyük bir zafer kazandılar. Bu vesileyle Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi olarak başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz.

Çanakkale ruhunun gerçekten duygu katılarak başarılı şekilde ortaya konulması sebebiyle programın hazırlanmasında özverili çalışmalarından ötürü görev alan öğretmen ve öğrencilerimize okulumuz adına şükranlarımızı sunuyoruz..

28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 16:42 - Görüntülenme: 325